4 Haziran 2014 Çarşamba

EGO, gece seferleri kalkıyor!


Ankara'da 15 Mayıs tarihinde başlayan EGO gece seferlerinden gerekli verimi alamayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, seferleri kaldırma kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EGO gece seferlerinin 6 Haziran Cuma gününü, 7 Haziran Cumartesi gününe bağlayan gece kaldırılacağını belirtti. Bundan böyle eskiden olduğu gibi Ankara'da gece 11:30'dan sonra hiçbir toplu taşıma aracı çalışmayacak. Gece yolculuk etmek isteyen Ankaralılar ise taksi veya özel araçlarını kullanmak zorunda kalacak.

Sefer Başına 3.76 Yolcu

15 Mayıs tarihinde 31 hatta başlayan gece seferleri, 20 günlük bir deneme sürecine tabi tutuldu. 9 ilçede çalışan toplam 31 hatta her gün 180 sefer düzenlendi. Bu seferlerin istatistikleri hakkında bilgi veren Melih Gökçek, “Elde edilen verilere göre 20 günlük deneme boyunca toplam 13 bin 563 yolcu taşındı. Bu rakam ortalamaya vurduğunuzda sefer başına 3.76 yolcu anlamına geliyor” dedi.

Deneme Süresini 20 Gün Yaptık

Ankaralıların EGO gece seferlerine ilgi göstermediğinin altını çizen Gökçek, “Bir haftalık deneme süresi vermiştik. Bu süreyi 20 güne kadar uzattık. Yolcu sayısında hiçbir gelişme olmadı. Gece seferlerini 6 Mayıs Cuma gününü 7 Mayıs Cumartesi gününe bağlayan geceden itibaren kaldırıyoruz.” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2014. La Ankara - All Rights Reserved
Erman GÜNEŞ