İftarı ”Fazla Kaçıranlar” Hastaneye Koşuyor

İftarı ”Fazla Kaçıranlar” Hastaneye Koşuyor
8 Haziran 2016 21:31

Lokman Hekim Etlik Hastanesi Başhekimi Dr. Necmettin Din, ramazan ayında özellikle iftar sonrası acil servislerde yoğunluk yaşandığına dikkati çekerek, en çok karşılaşılan şikâyetlerin baş, mide ve böbrek ağrıları olduğunu belirtti.

Uzun ramazan günlerinde mide rahatsızlığı, tansiyon ve şeker gibi kronik hastalığı olduğu halde orucunu ağır yemeklerle açan birçok kişinin hastanelerin acil servislerine başvurduğunu anlatan Necmettin Din, “İftar sonrası gerek mide, gerekse tansiyon, şeker gibi kronik hastalıklar bizim yemek kültürümüzle birleştiğinde, iftar sonrası acil servisimizde bir yığılma oluşuyor. Özveriyle çalışan sağlık ve idari ekibimiz arasında yapılan paylaşımla, bu hasta yoğunluğu başarıyla tedavi edilmeye çalışılıyor. Acil servislerde bugüne kadar da hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık. Halkımıza en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.

Dr. Din, vatandaşların iftar sonrası sağlık problemi çekmemesi için genel anlamda tavsiye edilen ve herkesin bildiği önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

“4 HASTADAN 1’İ İFTAR SONRASI ŞİKAYETİYLE GELİYOR”

Yaz aylarında vücutta aşırı derecede su kaybı olduğunu hatırlatan Din, özellikle iftar ve sahur arasındaki sürede su kaybını en aza indirecek sürede, bol bol sıvı gıdalar alınmasını önerdi.

Lokman Hekim Etlik Hastanesi Başhekimi Dr. Din, kronik hastalığı olan ve belli bir yaşın üzerindeki vatandaşların, iftarda yemekleri yavaş yavaş tüketmesi gerektiğini vurgulayarak, iftarda sofrasında içilecek bir çorbanın ardından mideyi ve vücudu dinlendirdikten sonra ana yemeklere geçilmesi gerektiğini aktardı.

İftar saatinden sonra özellikle 20.30 ila 23.00 saatleri arasında acil serviste yoğunluğun oluştuğunu anlatan Lokman Hekim Etlik Hastanesi Başhekimi Dr. Din, “Acil servisteki günlük hasta yoğunluğumuzun yaklaşık dörtte biri iftar sofrası şikayetiyle geliyor” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın